Documental “Desmontaje 4F”

cartel_b

“El 4 de febrer de 2006 una festa en una casa ocupada del carrer Sant Pere Més Baix de Barcelona acaba amb una baralla amb la policia. Durant els aldarulls, un agent de la guàrdia urbana és ferit per l’impacte d’un objecte al cap i acaba en estat de coma. La versió oficial dels fets, immediatament després de l’incident, coincideix amb la de la majoria dels testimonis presents: algú va tirar un test des d’un dels balcons de la casa que va impactar al cap del policia. Inexplicablement, unes hores més tard la policia canvia la història, al·legant que l’agent, en realitat, havia estat ferit per una pedra llançada en horitzontal des del carrer.” Aquella matinada hi va haver nou detinguts en ple cas antic. Rodrigo Lanza va ser acusat d’haver llançat la pedra de la qual no es va trobar mai cap prova, i condemnat a quatre anys i mig de presó. Patrícia Heras va ser condemnada a tres anys de presó, i es va suïcidar el 26 d’abril de 2011 a casa seva durant un permís penitenciari.

El ‘Documental 4F. Ni oblit, ni perdó’ ha estat possible gràcies a una campanya de crowdfunding i desmunta la versió policial dels fets amb diversos testimonis. Un dels més contundents és el d’un jove que assegura que un conegut seu li va confessar que va llençar el test que va ferir l’agent aquell 4 de febrer a Sant Pere Més Baix. També s’explica com dos dels agents que van participar en les detencions van ser expulsats del cos el 2011 i condemnats a dos anys de presó per tortures greus a un estudiant de Trinidad i Tobago.

L’estrena del documental es va fer el 8 de juny okupant un cinema abandonat a Via Laietana, que va ser rebatejat amb el nom ‘Patricia Heras’. El diumenge 9 de juny hi ha convocada una concentració a les 20h a Plaça Sant Jaume per denunciar el muntatge policial del 4F.

http://www.desmontaje4f.org
http://vplite.es/4f/