Bategant Resistencies

Skills: Workshop

Bategant Resistencies LGTBIQ+. 27-30 Juny 2017. Benicarló

http://3×4.info/2017/06/benicarlo-bategara-les-resistencies-lgtbiq/

L’Ajuntament de Benicarló ha presentat “Bategant resistències”, una programació de quatre dies, de dimarts 27 a divendres 30 de juny, en suport a la commemoració del dia internacional de l’Orgull LGTBIQ+, com a dia de celebració i reconeixement de la diversitat sexual i lluita a favor dels drets humans de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals i queers.

L’Ajuntament fa dos anys que commemora el dia de l’orgull LGTBIQ+, i continuarà fent-ho perquè no s’ha arribat a una igualtat real. Segons ha declarat la regidora de Benestar Social, Marta Escudero, “enguany, conscients del nostre paper com a administració en la lluita contra la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere en tots els àmbits, hem volgut ampliar eixe suport simbòlic al col·lectiu amb un contingut formatiu, informatiu i cultural, amb l’objectiu d’esborrar els estereotips i prejudicis. Sempre treballant per reduir l’allunyament de part de ciutadania i mitjançant recursos com el cine, les xarrades o els testimonis, propiciar una aproximació social que ens vaja conduint cap a la total normalització de la diversitat sexual”.

La programació ha estat dissenyada i presentada per Andrea Corrales, activista llicenciada en Belles Arts que ha participat en projectes i publicacions que engloben l’escriptura creativa, la teoria crítica els activismes queers, el vídeo, la fotografia, l’street art o la performance al llarg de tot el món. “Gràcies a la seua experiència i contactes, tenim una programació potentíssima amb persones molt importants dins del món de la reivindicació dels drets i llibertats”, li ha agraït Escudero.

Dimarts 27

21 h. Conversa amb Víktor Navarro sobre menors i transsexualitat. Projecció de la pel·lícula “XXY”. Pl. de l’Ajuntament.

Dimecres 28

11 h. Acte de suport i compromís contra la lesfòbia, l’homofòbia, la transfòbia, la bifòbia i les seues interseccionalitats. Ajuntament.

12 h. Recital de poesia i performance LGTBIQ+ amb Mar González, Joyce Jandette i Dryu. Mercat.

20 h. Trobada amb col·lectius migrants i conversa amb Kenza Benzidan. Projecció del curt “Le beau-frère” de Hassene Belard. Pl. del convent.

Dijous 29

19.30 h. Xarrada “La qüestió trans com a prisma de canvi social”, amb Teo Pardo i Eva María Salvador. Caixa Benicarló.

Divendres 30

19.30 h. Xarrada “Genealogies de la revolta”, amb Jordi García i Diego Marchante. Caixa Benicarló.

22.30 h. Teatre “Pa ti pa mí” de Kancaneo. Pl. dels Mestres del Temple.