FemArt 2020

Skills: Performance, Show, Workshop

Aquest any 2020, la Mostra FemArt proposa, dialogant amb el fil de treball de l’artista Andrea Fraser i la seva “crítica institucional”, reflexionar visual i plàsticament al voltant d’un terme que condensa i, al mateix temps, dilueix un entramat complex de discursos i pràctiques difícils de delimitar: “La Institució Art”.

“La Institució Dins Meu” a partir del dia 10/12 (virtualment) i a partir del 15/12 (presencialment)

El dijous dia 10 inaugurem la Mostra FemArt 2020, aquest cop només amb les artistes dels 17 projectes i prenent totes les mesures de seguretat i prevenció per cuidar-nos. A partir del dimarts dia 15 s’organitzaran visites concertades a l’exposició. Aquesta edició estarà totalment marcada per les restriccions d’aforament, però tot i així hem creat protocols d’actuació per tal de poder gaudir de l’exposició de les activitats que hem programat. És per això que la part virtual pren especial força.

? Basat en la idea de l’arxiu, del recorregut lliure i del joc, hem creat una plataforma web especialment per aquesta Mostra, des d’on es poden accedir a tots els continguts. La plataforma no és una reproducció del que hi ha a la sala, sinó que és un dispositiu en construcció que amplia i transforma l’experiència presencial, proposant una altra manera de mira i perdre’s en els projectes d’enguany.

? Les visites presencials s’organitzaran en grups de 10 persones o en grups bombolla.

? Les visites lliures es faran de 16:30h a 19:30h tots els dimarts i dijous, amb aforament limitat. Per altra banda, els dissabtes al matí d’11h a 13h es podrà visitar l’exposició en grups pre-organitzats o grups bombolla que vulguin venir junts.

? Us recomanem que porteu uns auriculars cadascú, per tal d’escoltar l’àudio d’alguns dispositius.

https://www.femartmostra.org

https://la-institucio-dins-meu.hotglue.me

https://la-institucio-dins-meu.hotglue.me/malarchiva

Des del punt de vista que totes les institucions són patriarcals i excloents, és evident que des dels feminismes es produeixen moviments que podríem anomenar de contramemòria o, seguint amb el vocabulari tèxtil que proposa Fils Feministes, de desmantellament de la història-institució. Aprofundint, podríem dir que volem esfilegassar el teixit apuntalat per recuperar l’origen i la presència de tots els fils (genealogia) i la memòria que atresoren. Davant d’un Ordre Simbòlic articulat sobre una textualitat (una tela) imposada (la Història) que disposa i tipifica les diverses temporalitats i jerarquitza els esdeveniments, es contraposa la memòria com a arxiva que articula sobre l’espai una multiplicitat temporal-experiencial i constitueix una acció imaginaria que afecta als cossos, els interpel·la i els sacseja més enllà de tota consciència induïda.

La memòria és aquell embolic de fils que precedeix i excedeix tot patró dissenyat. I seguint amb la metàfora, les accions d’esfilegassar, desfer, desembastar, apedaçar, recosir, brodar…, constitueixen la potència del projecte Mal de archiva, una experiència artístic-creativa i sanadora que no busca acumular, ordenar o categoritzar, sinó que promou, a partir de l’Arxiva FF exercicis de cura i plaer que parteixen de l’accessibilitat, la distribució, la socialització, la personalització i la reinterpretació lúdica dels propis feminismes.

AUDIO: https://drive.google.com/file/d/1fVpMdBHHDdBd42RuFe2A5NPmHodlsqfQ/view