NOSaltres

Skills: Show, Workshop

del 9 de maig al 22 de juny

NOSaltres neix de la necessitat d’augmentar la consciència sobre la discriminació i la desigualtat social per causa de la raça, l’origen, la discapacitat, el gènere, l’orientació sexual, l’envelliment, la pobresa i la indigència. Neix de la necessitat de compartir la sensibilitat per absolutament tots els integrants de la nostra societat.
Sempre hem pensat que una de les grans funcions del teatre era fer de mirall. Mirall d’una societat. La nostra, actualment, està trencada i amb les peces seguim fent-nos reflexos. Però si som un mirall, ho som de totes les persones que la componen i no només d’aquells que tenen temps per a la reflexió. També ho som dels que s’hi juguen la vida ?i no és una al·legoria? cada segon. Ho som d’aquells que s’escapen de l’home llop en busca d’un refugi per sobreviure, d’aquells que tenen l’asfalt per matalàs, d’aquells capaços d’expressar-se amb crosses o amb rodes, o amb amics invisibles, d’aquells que no els deixen ser lliures sexualment… Bocins de societat que fins ara no han tingut un reflex en el nostre art efímer, i que tots els teatres a Europa reclamen ja que hi siguin inclosos. Toca assumir el risc de canvi. De posar tot el teatre al servei de tota la realitat social. De tornar-nos una imatge real, encara que sigui feta de bocins.
NOSaltres no és més que un intent de mostrar una part de societat que s’ha volgut amagar, d’utilitzar el teatre com a mitjà, no només d’expressió sinó de comunicació real, per donar veu als qui la resta han fet tornar invisibles.

Com representa la cultura el fet Trans?
taula rodona amb Isaïas Fanlo acadèmic i escriptor, Diego Marchante ‘Genderhacker’ activista transfeminista i artista audiovisual, i Bel Olid escriptora
modera Miquel Missé, sociòleg i activista del moviment queer
Gràcia / bar – 9 de maig a les 18:30h.

http://www.teatrelliure.com/ca/general/nosaltres-mostra-de-teatre-inclusiu

http://www.teatrelliure.com/sites/default/files/imce/documents/temp1718/nosaltres_mostra_de_teatre_inclusiu.pdf