Un sol moment

Skills: Documentary, Photo, Video, Workshop

Un sol moment. Relats sobre la identitat de gènere

A Un sol moment. Relats sobre la identitat de gènere, el fotògraf Álvaro García s’aproxima a la realitat de dinou persones que qüestionen, deconstrueixen i donen respostes sobre la seva identitat de gènere des de disciplines tan diferents com la música, la performance, la moda, la interpretació o l’activisme a les xarxes socials.

El procés d’investigació fotogràfica de García, comissariat per l’Associació Cultural Berdache, és la base sobre la qual el Centre LGTBI ha configurat un projecte multimèdia més ampli. En aquest entorn virtual, les instantànies conviuen amb escrits i relats de les protagonistes de la iniciativa, reflexions que deixen entreveure experiències de migració, activisme, processos d’autoacceptació, de relació amb l’entorn, etc.

A més, la càmera del realitzador Aldemar Matias et traslladà a deu atmosferes de seguretat i confiança que et submergiran en les reflexions personals de les persones participants. Els seus pensaments giren al voltant de qüestions com la diàspora, la ciutat com a espai segur, la construcció de la identitat de gènere en l’adolescència, les relacions afectives i la precarietat, per citar alguns exemples.

Fotografies, textos i vídeos constitueixen un petit retrat generacional d’un grup de persones que, tot i tenir orígens i referents diversos tenen un tret en comú: la ciutat de Barcelona com a espai des del qual desafien les fronteres del sistema sexe-gènere.

FOTOGRAFÍA: Álvaro García / VIDEO: Aldemar Matias

https://ajuntament.barcelona.cat/lgtbi/ca/exposicio-digital/exposicio

Presentació Exposició “Un sol moment”

https://youtu.be/771qmmSu_k8