Biennal Pensament

Skills: Research, Workshop

CIUTAT OBERTA Biennal de pensament 2020

LA METAMORFOSI TECNOLÒGICA

En plena era digital, el món avança cap a un context cada vegada més global, definit per l’absoluta interdependència comercial entre països i per la connectivitat humana i sense fils a escala mundial —xarxes socials, 5G, Big Data…— o l’accés obert a les bases de dades en l’àmbit internacional (open source).

El disseny urbà ha de fer una clara aposta per la incorporació de les innovacions tecnològiques en el planejament de ciutats intel·ligents, així com per la creació d’una xarxa d’equipaments de fabricació digital que apropin a petita i mitjana escala la producció i la distribució d’objectes de consum quotidià: fab cities.

https://www.biennalciutatoberta.barcelona/ca

Barcelona Digital: Cocreant la memòria, ecosistema i economia de la Barcelona digital en clau de diversitat

17 d’octubre 2020 de 12:30 a 13:30

En un context amb urgència per generar una ciutat oberta i inclusiva, aglutinadora del coneixement obert i accessible, interseccional, feminista i justa, digital a la vegada que analògica, es proposa realitzar Wikigender Barna, un esdeveniment en què diferents comunitats de dones es reuniran físicament i en línia per generar nodes amb el fi de visibilitzar i seguir construint la Barcelona amb perspectiva de gènere digital.

L’objectiu és generar un espai de conversa, de generació de xarxa i visibilització del treball, reptes i propostes que representen diferents col·lectius de dones de la ciutat vers als entorns digitals a través d’una jornada de programació de taules rodones, editatones, projeccions audiovisuals i música generades per les participants.

Taula de debat 1: Co-creant la memòria de la Barcelona digital.

Modera: Mayo Fuster, Directora Grup Investigació-Acció Dimmons

Intervenció perspectiva històrica: On són les Dones ( Anna Manso)

Intervenció perspectiva econòmica i emprenedoria digital: OuiShare (Naiara Chaler) i Women in Mobile (Vanessa Estorach).

Taula debat 2: Nova onada de feminisme interseccional digital.

Modera: Thais Ruiz de Alda , membre de Dimmons i fundadora DigitalFems

Activisme Digital Fils Feministes (Eva Cruells / Diego Marchante)

Pràctiques d’economia digital feminista: L’experiència de DABNE (Margarita Padilla)

El comú digital i el Feminisme. Griselda Casadellà

https://www.biennalciutatoberta.barcelona/ca/programa/barcelona-digital-cocreant-la-memoria-ecosistema-i-economia-de-la-barcelona-digital-en